Фейсбук виж галерията Ето какво написа във Фейсбук Петър Анастасов – председател

...
Фейсбук виж галерията
Ето какво написа във Фейсбук Петър Анастасов – председател
Коментари Харесай

Българин намекна за умишлен палеж в Гърция в разгара на сезона, пусна страховити кадри

Фейсбук виж галерията Ето какво написа във Facebook Петър Анастасов – ръководител на Сдружението на българите на остров Крит, за пъкъла в Гърция: Не съм почитател на конспирациите, само че надълбоко се колебая, че в разгара на сезона, " гръмотевици " провокират тези пожари! Дано се потвърди същинската причина! Приемете нашите съболезнования! Мир на душите им! До момента: 60 починали, над 200 ранени, незнаен брой изчезнали, над 1000 къщи изгорели, хиляди декари гори и обработваема земя унищожени... от 7-те пожара в Гърция!

Скърбим за изгубените човешки животи! Национална покруса за следващ път покоси Гърция и сподели, че против природата хората са безсилни! И тук всевъзможни лафове, че не е реагирано на време или че нещо не е изпълнено вярно, са провокация! Бил съм очевидец по какъв начин още преди да падне първата снежинка сняг на автомагистралата на десетки места чакат екипи! Тук в Гърция има и техника, и хора, само че когато приказваме за такива мащаби територия и скорост напразно, разрастваща пожарите до огнен пъкъл, единственото вярно решение е да се отдалечим на задоволително разстояние, безопасно за нас и фамилиите ни!

Правенето на герои и спасяването на ламарини и постройки единствено може да ни коства живота! Десетки декари гори, треви, обработваеми или не горят като бенгалски огън и силата на стихията свършва едвам откакто изгори всичко! Огънят е приключил на брега на морето, а последните съумели да доближат до него са оживели! За жал досега се оповестява за доста мъртви, измежду тях и деца! Някои от тях до последно са се описвали с маркучи вода да " спасят " парцелите си, други са изгорели живи в транспортните средства, опитващи се да изпреварят огнената буря! Нямам информация за потърпевши наши сънародници! На остров Крит, пожарът до Ханя към момента не е загаснал изцяло, само че няма опасност за хора и къщи за момента!

Според управляващите, най-вероятната причина за началото на пожарите са паднали гръмотевици, води се следствие! Да сведем глави! Снимките задоволително заместват думите за размера на стихията на огнения пъкъл!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР